Sistre Cila

Sistre Cila

Parke Sistre Cila Nasıl Yapılır?

Parke istanbul sistre cila yaparken belirli teknik bilgiye ve tecrübeye sahip olmak gerekir. Doğru ekipman ile yapılan cila uygulamasında başarılı bir görünüm elde edilir. Sistre cila uygulaması; lamine, masif, tahta ve rabıta gibi zemin döşemesinde parke cilası yapılır.

Sistre Cila Nasıl Yapılır?

Cila uygulaması zımpara tekniği kullanılarak yapılır. Öncelikle boşluklar macunlanır ve parkede yer alan çizikler doldurulur. Sistre içerisinde bulunan toz ile macun yapılır. Macunun kuruması ile sistre cila uygulaması makinesi tekrar alana uygulanır. Makinenin yetersiz kaldığı alanlar, kenar alma cihazı kullanılarak temizleme işlemine geçilir. Sistre işlemi; 40, 60, 120 kalınlık ile yapılır. Uygulamanın bitmesi ile tozlar temizlenir, selüloz dolgu verniği kullanılarak vernik işlemine geçilir.

Selüloz dolgu verniği lamine parke sistre cila uygulamasında muhakkak kullanılmalıdır, aksi halde vernik uygulaması yapılamaz. Zımpara işlemi sayesinde parkede herhangi bir pürüz kalmaz. Sistre cila yöntemi bittikten sonra son olarak cila işlemi yapılır. Bu işlem ise cam cilası ya da çift kompenetli cila uygulanarak yapılır. Sistre işlemi yapılırken uygulama alanı boş olmalıdır. Elektrik ve su olması gereken diğer ihtiyaçlardır. Makinelerin çalışması için elektrik, parke sistre cila renkleri makinesi için su muhakkak gereklidir.

Sistre Cila Ne Kadar Sürer?

Sistre işleminde uygulamayı yapan ustaya ve firmaya göre değişiklik gösterir. 1 günde biten sistre cila işlemi çok verimli değildir. Profesyonel olarak yapılması gereken sistre cila işleminde 2–3 gün olarak süreye ihtiyaç vardır. Her gün için belirlenen işlemler farklıdır. İşin yapılma süresine ek olarak bekleme süresi hesaba katılmalıdır. Son aşamada uygulanan cilanın bekleme süresi kuruması adına 24 saattir. 1. gün yapılması gereken; parke kabasını almak, zımpara ile temizlemek, 80’lik ya da 120’lik kum zımpara uygulamasıdır.

Makinenin ulaşamadığı alanlara kenar alma zımpara makinesi uygulanır. Macun çekme, dolgu verniği sonrası ince zımpara kullanılır. Daha sonra uygulanacak olan iki kat cilalama için zemin hazırlanır. 2. gün ise ince el zımparası yapılır ve cila uygulanır. 24 saat beklenerek cilanın kuruması beklenir. Onarım yapılacak olan parkenin deformasyon seviyesi de cilanın kaç gün süreceğini belirleyen etkenler arasındadır.

Diğer Hizmetler

Bizimle İletişime Geçiniz